dimarts, 31 de març del 2009

"La balança és més aprop de continuar al Lleida"




Emili Vicente (2 de gener de 1965, La Seu d'Urgell) va ser el convidat del program "A què juguem?" de Segre Ràdio. No us perdeu l'exclusiva entrevista realitzada a l'entrenador del Lleida, que va reconèixer que la renovació pot ser una realitat en breu. Emili Vicente va assegurar que li ha costat molt viure allunyat de la seva familia, però que està amb forces de continuar un any més. Tot això i més, en una entrevista molt propera, intensa i en la que l'Emili ens va obrir les seves portes, per conèixer a l'home que ha tornat la il·lusió al Camp d'Esports. Esperem que gaudiu de l'entrevista tant o més que nosaltres, ja ens direu que us ha semblat!

dilluns, 30 de març del 2009

Estocada blava!!

Gran triomf del Lleida a Santa Eulàlia que reenganxa als blaus en la la lluita per jugar la promoció d'ascens. Els d'Emili Vicente, mitjançant un gol de penal de Míkel Álvaro, van derrotar als balears i sumen la segona victòria consecutiva.




El Lleida supera la puntuació de la temporada passada (48) i iguala la d'en fa dos (49). Sis jornades per al final i pot passar de tot!


PD: Emili Vicente serà el protagonista aquesta nit del programa "A què juguem?" de Segre Ràdio, al 93.4 de la fm.

divendres, 27 de març del 2009

3,7 milions d'euros de pèrdues a la 07/08

El Lleida ha presentat, en la Junta General d'Accionistes que s'ha celebrat aquesta tarda, unes pèrdues de 3,7 milions d'euros, corresponents a la temporada 2007-2008.
A més, l'entitat ha anunciat que enguany tornarà a tancar amb un petit dèficit tot i haver reduït el pressupost de forma considerable, que ha passat dels més de 4 milions d'euros de la temporada anterior, als 2,5 de l'actual.

Entre els motius que justifiquen aquestes pèrdues, els alts contractes que tenien en el seu moment Keko i Manolo Pérez, amb els que el club va haver de negociar la rescissió dels seus contractes. L'entitat, a més, a fer constar en l'acta, les dimissions dels consellers Manel Pérez, Pepito Navarro i Josep Menchón, dimissions que es van produir al llarg de l'any 2008.

Sigui com sigui, les dades a tenir en compte són els 3,7 milions d'euros de pèrdues de la temporada passada, xifra aprovada pels accionistes, que fa que el deute acumulat sigui de 16 milions d'euros. Als que s'hi ha d'afegir 14 milions més corresponents al deute amb la Seguretat Social. Això fa que el Lleida tingui un deute global de 30 milions d'euros. Uns 26 accionistes han participat en la Junta General que s'ha celebrat aquest divendres a la tarda a l'Antic Convent de Santa Teresa

dijous, 26 de març del 2009

Després de la permanència, relaxació

Després de 31 jornades i molta lluita i sacrifici (tal com ho va demostrar ahir en el partit contra l'Eivissa - 0 a 1 -), el Lleida pot dir que el primer objectiu de la temporada ja està complert. La permanència, números en mà, és ja una realitat i l'equip ha realitzat un gran esforç per obtenir-la. És per això que aquest dijous, després de l'entrenament, els jugadors d'Emili Vicente han visitat les instal·lacions de la Fonda del Nastasi. Allí, han realitzat un circuit d'spa per relaxar els músculs carregats i recuperar forçes pel tram final del lliga.



És obvi que els jugadors comencen a notar el desgast físic realitzat fins al moment, però tal com ho noten els jugadors del Lleida, també ho acusen els dels altres equips. La qüestió està en l'equilibri de forces que dóna tenir a alguns jugadors més frescos que altres



Ara cal pensar ja en el Santa Eulàlia, una nova final si els blaus volen continuar vius en la lluitar per jugar la promoció d'ascens. Emili Vicente haurà de recomposar l'equip, ja que tindrà les baixes de Dani Marin, Miki i Jon Moya lesionats. A més, Iñaki Casado arrossega problemes en un peu. No obstant, la bona noticia del dia l'ha protagonitzat Joanet Figuerola, que després de 3 setmanes inactiu per un trencament en el recte anterior de la cama, quan s'esperava que n'estigues 4, ha tornat a entrenar-se al mateix ritme que els seus companys i fins i tot podria viatjar a Eivissa.

dimarts, 24 de març del 2009

"Una victòria ens pot llançar"

El Lleida afronta aquest dimecres el partit més decisiu d'aquesta temporada. Així és com l'ha definit l'entrenador Emili Vicente i com els hi ha transmès als jugadors. El tècnic de La Seu justifica aquesta afirmació assegurant que els tres punts davant l'Eivissa, a més de donar la permanència, permetrien als blaus continuar optant a algun objectiu més ambiciós de cara al final de la lliga. Els jugadors són conscients de la importància del matx i per a Emili Vicente això no ha d'afegir pressió al vestidor. Els blaus necessiten una victòria, segons l'entrenador lleidatà, per corroborar les sensacions dels darrers partits i per agafar més confiança per afrontar els darrers partits de lliga.



Jerson i Jon Moya són dubte, però Galán i Casado tornen a una convocatòria de la que en cau Marc Sellarés per sanció.

Els cops de calor

Arriba el bon temps i amb ell, les ganes que tenim tots de sortir al carrer ja sigui a passejar o a practicar esport. Ara bé, el sol no és que sigui un bon company de viatge per a estones massa llargues. Amb l'arribada de la primavera i en especial de l'estiu, moltes persones pateixen cops de calor o insolacions per una exposició perllongada al sol. Aquí alguns consells per evitar-la o bé per saber que fer si ens passa a nosaltres o algú proper a nosaltres.



Recordar-vos que si patiu alguna lesió i necessiteu dur a terme la recuperació o bé patiu de l'esquena i heu de rebre massatges recuperatoris, el nostre "fisio" particular us atendrà de la millor forma possible!

dilluns, 23 de març del 2009

Eivissa: partit decisiu

Sense temps per asaborir el punt davant el Benidorm, que sté un cert regust agredolç, els jugadors del Lleida s'han de centrar rapidament en el proper compromís de lliga d'aquest dimecres davant l'Eivissa. Els blaus es lamenten d'haver deixat dos punts a l'estadi de Foietes quan van tenir opcions de sentenciar el partit, i tan sols en una errada defensiva el Benidorm va poder empatar.

La bona noticia es que l'equip d'Emili Vicente ha tornat a mostra la solidesa defensiva de les anteriors jornades, un fet que dóna confiança per aconseguir la victòria al Camp d'Esports.



Després del partit de l'Eivissa, penúltim, els tocarà diumenge el Santa Eulalia, antepenúltim. A priori són els rivals més asequibles per als lleidatans en el seu intent d'aconseguir la quarta plaça de Play-off, que encara no te un clar pretendent.

divendres, 20 de març del 2009

Comença la setmana gran

Després de recuperar la confiança i el to defensiu en el darrer partit de lliga, els blaus són conscients que ara toca corroborar aquestes sensacions. i de quina millor manera que amb un triomf a Foietes demà dissabte. Els homes d'Emili Vicente buscaran sumar un triomf demà davant del Benidorm per tal de mantenir les opcions de lluitar per una fita important en el tram final del campionat. Serà un matx complicat davant d'un rival que ve de perdre per 2 a 4 contra el Sabadell i que a més, és molt similar al Lleida.



Dues assignatures pendents aquesta temporada, el gol i les targetes. És el moment d'aprovar-les perquè ara es necessiten més que mai els gols i també evitar les targetes. Emili Vicente ha reconegut que durant la setmana ha insistit molt als jugadors que toca ser llestos i evitar amonestacions innecessaries.



Els blaus fan nit a Benidorm, on demà a partir de les 5, des de tres quarts d'hora abans en directe per Segre Ràdio, intentaran sumar un triomf i emportar-se els tres punts cap a la capital del Segrià.

dijous, 19 de març del 2009

"Treball en equip"

Amb Pau Gasol i la seva trajectòria en la NBA, l'ex vicepresident del Reial madrid, Emilio Butragueño, ha començat la seva conferència a l'edifici emblemàtic del Campus de Cappont. El títol d'aquesta "Treball en equip" i com a fòrmula per l'èxit, la suma del treball personal i l'equip. Almenys sempre ho ha mantingut així durant la seva carrera profesional Zinedine Zidane, el mag francès de la pilota que va fer gaudir durant molts anys a les aficions de la Juventus i el Reial Madrid, i al que Butragueño també ha posat com exemple.

L'ex vicepresident del Madrid és actualitat en aquests dies per la més que probable candidatura de Florentino Pérez a les properes eleccions a l'equip de la Castellana. Ell ni afirma ni desmenteix i tampoc tanca la porta a un possible retorn de la mà del que va definir com a "ser superior"



El seu equip, el Madrid, afronta el tram final de la lliga per darrera del Barça i de cara a les opcions d'aconseguir l'ansiat títol, Emilio Butragueño reconeix que els de Pep Guardiola parteix amb avantatge però deixa clar que encara no hi ha res decidit



El Buitre, que tan famós es va fer pels seus gols com per donar nom a una de les fornades més importants de la pedrera del Madrid, ha participat aquest matí en una jornada d'emprenedors organitzada per el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida

Pensant en el Benidorm

Una setmana més, Emili Vicente es veurà obligat a fer canvis a l'11 titular. El defensa Xavier Gabernet serà la principal novetat per al partit d'aquest dissabte contra el Benidorm. Les baixes de Galán i Casado faran que el lleidatà ocupi el lateral dret del Lleida a Foietes. A més, Dani Marín podrà tornar a l'onze un cop s'ha recuperat de les seves molèsties. Ara, el dubte estarà a la zona d'atac. Caldrà veure si el tècnic de La Seu, davant la baixa de Figuerola, torna a donar confiança a Ermengol Graus, o si aposta per donar entrada a Iban Parra, juntament amb Marc Sellarés. El què és evident és que els blaus han d'anar a trencar la mala ratxa de les dues últimes visites blaves a Benidorm, on van perdre 1-0. A més, en una setmana clau no valdrà a especular i contra un equip de la zona mitjana cal donar continuitat al bon joc de la setmana passada.



Els blaus entrenen aquest dijous i divendres faran l'última sessió al matí per marxar a les dues del migdia cap a terres valencianes a trencar la història recent amb el Benidorm i passar la primera etapa amb nota per rebre el pròxim dimecres a un Eivissa en hores baixes.

dimarts, 17 de març del 2009

Lesions: el recte anterior i el soli

A partir d'ara anirem penjant els espais medico-esportius que ens apropa cada dilluns, en el tram final del "A què juguem?", el nostre amic Jordi Escura. El fisioterapeuta del Lleida ens va parlar de la lesió que ha patit en Joanet Figuerola i també d'un múscul del qual acostumen a patir alguns jugadors, el soli



Recordar-vos que si patiu alguna lesió i necessiteu dur a terme la recuperació o bé patiu de l'esquena i heu de rebre massatges recuperatoris, el nostre "fisio" particular us atendrà de la millor forma possible!

Assignatura pendent: el gol




En 27 jornades al Lleida li han expulsat a 11 jugadors, l'últim Ernesto Galán davant l'Alcoià, el que situa als d'Emili Vicente com el segon equip amb més expulsats del grup III de la Segona B. El tècnic de La Seu d'Urgell ja ha demanat a la plantilla un esforç de concentració per evitar acabar els partits en inferioritat númerica, un fet que pot passar factura en el resultat final dels partits.

Sigui com sigui, el més important és que l'ambient al vestidor torna a ser un altre després del partit contra l'Alcoià, la bona imatge dels blaus ha fet que els jugadors recuperin la confiança de cara al tram final de la lliga. L'única assignatura pendent, però, és el gol:



La plantilla descansa aquest dimarts, mentre el club està a l'espera de si el Comité de Competició retira la vermella a Galán, ja que considera que l'àrbitre va reflectir a l'acta uns fets que no s'atenen al que va passar sobre el terreny de joc.

dilluns, 16 de març del 2009

Punt d'inflexió

El Lleida va sumar un punt davant l'Alcoià, tot i jugar amb un menys durant 30 minuts i desaprofitar també algunes ocasions clares per perforar la porteria de Maestro. No obstant, el més important és que l'equip d'Emili Vicente s'ha retrobat amb les bones sensacions de la primera part del campionat, és a dir, amb la solidesa defensiva, l'intensitat sobre el terreny de joc i el futbol que tant l'han caracteritzat. L'única assignatura pendent continua sent el gol:



Els blaus han tornat aquest dilluns a la feina i dimarts tindran jornada de descans. Emili Vicente ha felicitat als seus jugadors després de l'imatge que van oferir davant l'Alcoià. Pel proper partit de lliga, dissabte davant del Benidorm, seran baixa Ernesto Galán (el club recurrirà la vermella) i Iñaki Casado per sanció i Figuerola per lesió.

divendres, 13 de març del 2009

Setmana "dura" per a Emili Vicente



L'entrenador del Lleida, Emili Vicente, ha reconegut que aquesta setmana ha estat la més complicada des de que és entrenador de l'equip blau.



Les 5 jornades que acumulen els lleidatans sense guanyar, i la imatge que va donar l'equip a Sabadell han tingut molt a veure. El tècnic de La Seu ha assegurat que sumar 45 punts, els que donarien la permanència, donaria la tranquil·litat suficient als seus homes per jugar sense tanta pressió. Això ha fet, segons Emili, escollir el camí menys adequat per treure endavant alguns partits.



Pel matx de diumenge contra l'Alcoià són baixa Joan Figuerola i Jaume Campabadal, mentre que Xavier Gabernet és dubte a causa d'un esquinç de turmell

dijous, 12 de març del 2009

"10 partits, 10 finals"




Que el moment que viu el Lleida no és el millor, és ja per tots coneguts, però és que aquest diumenge visita el Camp d'Esports l'Alcoià, líder de la lliga i que tampoc travessa un bon moment de forma. L'equip de Pepe Bordalás acumula dues derrotes consecutives, davant l'Osasuna B i el Barça Atlètic. A més, el seu davanter titular, Linares, serà baixa pel matx d'aquesta jornada. Va ser expulsat en el darrer partit per una agressió i el Comité de Competició li ha imposat una sanció de 4 partits. La plantilla d'Emili Vicente és conscient que a partir d'ara tots els partits són finals



Ara bé, opten per anar partit a partit i no posar-se objectius a llarg termini perquè quan s'ha fet així les coses no han funcionat



El d'aquest diumenge al Camp d'Esports és tant per al Lleida com per l'Alcoià un matx de necessitats, tots dos volen sumar els tres punts per retrobar les bones sensacions de fa unes setmanes i encarar així el tram final de la lliga amb una dòsis extra de moral. Xavier Gabernet i Dani Marin s'han retirat abans de l'entrenament d'aquesta tarda degut als problemes físics que arrosseguen.

dilluns, 9 de març del 2009

"Hem tocat fons"

Després d'una derrota sempre es fa necessari reflexionar sobre els motius d'aquesta. I si n'acumules 4 en 5 jornades, la reflexió és inevitable. En el retorn a la feina del Lleida, Emili Vicente i tota la plantilla estava durant una mitja hora llarga reunida al vestidor intentant trobar respostes al mal moment que viu l'equip. Sigui com sigui, l'equip va assaborir la dolçor dels triomfs i dels elogis i ara sembla que hagi patit una transformació digna de Doctor Jekyll y Míster Hyde. Emili Vicente ho té clar i assegura que l'equip ha tocat fons i que ara, tot i les dificultats, s'ha de crèixer



Aquesta mala ratxa només fa augmentar la necessitat d'una victòria per l'equip d'Emili Vicente el pròxim diumenge davant l'Alcoià.

diumenge, 8 de març del 2009

"Estem en crisi"

Golejats a Sabadell, amb una imatge que dista molt d'aquella que tant va agradar en la primera meitat del campionat, i continua la davallada de resultats i posicions en la taula per a un Lleida que aixeca el cap. L'equip no està bé (en les cinc últimes jornades ha enciaxat 12 gols, quan en la resta del campionat n'havia rebut 14. Emili Vicente reconeixia per primera vegada en les darreres setmanes que l'equip està en crisi.



El més positiu de tot i amb això es queda el vestidor és que el Lleida és sisè a 3 punts de la promoció d'ascens. Ara bé, per guanyar a l'Alcoià s'hauran de canviar moltes coses i s'haurà de fer una reflexió en profunditat del que ha portat al Lleida a acumular 4 derrotes en 5 jornades.

divendres, 6 de març del 2009

Setmana de treball de psicològic

"Al camp s'ha d'oblidar tot i centrar-se en el joc, en fer el que més saben i que ja han demostrat, jugar a futbol". Aquest és el missatge que ha intentat trasmetre Emili Vicente durant aquesta setmana als seus jugadors. No s'ha de tenir ansietat ni precipitació per tornar a guanyar els tres punts diumenge a Sabadell.



Durant la setmana s'ha vist parlar molt als jugadors entre ells, a Emili Vicente intentant trasmetre la confiança necessaria per treure endavant una situació adversa com la que viu el seu equip. El que toca és guanyar, però és fàcil caure en els pensaments negatius que han portat als blaus a aquesta situació. Ha sigut una setmana en la que el treball psicològic del cos tècnic ha anat encarat a intentar fer arribar als jugadors un missatge clar:



I és que la plantilla te moltes ganes de tornar a sumar un triomf que allunyi fantasmes. Hi ha ganes i fins i tot un cert punt d'ansietat per guanyar de nou i això s'ha d'evitar



El tècnic de La Seu tindrà a tots els jugadors disponibles per visitar la Nova Creu Alta i intentar emportar-se els tres punts davant del Sabadell.

dijous, 5 de març del 2009

La Ciutat Esportiva del Lleida

Els tràmits burocràtics pertinents a la construcció de la Ciutat Esportiva del Lleida podrien estar enllestits durant aquest 2009, el que faria possible l'inici de les obres per al 2010. I és que després de la segona i definitiva modificació que ha patit el projecte, ara s'està redactant el Plà Parcial, que en un mes podria estar acabat. Posteriorment s'haurà d'informar a tots els estaments implicats, és a dir, Generalitat, Medi Ambient i Diputació, entre d'altres, i un cop donguin el seu beneplàcit s'iniciarà el projecte d'urbanització i reparcelació. Enric Colom és l'alcalde de Torre-serona, localitat on es construirà la Ciutat Esportiva del Lleida



És un projecte molt important per a aquesta localitat del Segrià i és per això, que tot i el moment de crisi econòmica que es viu, l'Ajuntament del municipi treballa mà a mà amb el Lleida per tirar endavant la nova infraestructura. E projecte inicial ha patit alguna que altra modificació, com per exemple, que en lloc de 3 camps de futbol n'hi haurà 5, que es construirà una piscina, però no coberta, de moment, i que el pavelló haurà d'esperar a una segona actuació.



Sembla doncs, que després d'estar un temps encatllat, el projecte de la Ciutat Esportiva del Lleida comença a veure la llum.

dimarts, 3 de març del 2009

"Sóc un autèntic privilegiat"



Nascut a Gimenells, un 24 d'octubre de 1985, David Giménez és un hàbil extrem que el passat mes de juny va veure complert "un somni", tal i com diu ell, al fitxar pel Lleida, equip del que va marxar amb 17 anys amb destinació a Fraga.

D'ençà d'aquelles primeres passes com a futbolista ha plogut molt i Giménez ha defensat les samarretes del FC Barcelona, el RCD Mallorca, el Mataró i L'Hospitalet. En el programa "A què juguem?" de Segre Ràdio, el jugador lleidatà es va mostrar tal i com és: "cassolà i molt tranquil". Aquesta és l'entrevista:

dilluns, 2 de març del 2009

"Hem de recuperar la seguretat al darrera"

En el món del futbol manen els resultats i el Lleida, després d'acumular la tercera derrota en quatre partits, no viu el seu millor moment. Els blaus han sortit de la zona de promoció d'ascens, en la que estaven des d'abans de nadal, i han vist com el Sabadell, proper rival dels d'Emili Vicente, els superava en al taula. Tot i això, la situació no deixa de ser bona amb 41 punts en 27 jornades i al vestidor no volen parlar de crisi perquè tenen detectat el problema.



Els blaus han tornat aquest dilluns a la feina amb una exigent sessió que s'ha dut a terme al camp del Gardeny. Jaume Delgado s'ha hagut de retirar abans d'hora per unes molèsties al turmell i Eduardo i Figuerola no s'han exercitat avui amb la resta del grup.