dilluns, 5 de gener del 2009

El segon Lleida menys golejat de la història

Un cop completada la primera volta de la competició, el Lleida d'Emili Vicente ha entrat en els llibres de la història del club, després d'igualar el segon millor registre defensiu des de la seva fundació. I és que amb només 13 gols en contra en 19 partits disputats, aquest Lleida és el segon menys golejat de tota la seva història. Només el supera l'equip de la temporada 1985-1986, també a segona B i entrenat per Jordi Gonzalvo, que en dinou partits va rebre només 11 gols.

La fiabilitat defensiva de l'equip d'Emili Vicente està en la línia del de José Manuel Esnal Mané. El tècnic basc va tancar la primera volta amb només 13 gols en contra en dos ocasions; la temporada 92-93, la de l'ascens a Primera, i la 90-91. Jordi Gonzalvo també va aconseguir arribar a la meitat de la Lliga amb 13 gols en contra en la temporad a de l'ascens a Segona (1986-1987). L'últim dels antecedents amb la mateix xifra de gols el trobem la temporada 71-72 amb el Lleida a Tercera Divisió. Això si, cap dels equips citats ha aconseguit el que els jugadors d'Emili Vicente en aquesta primera volta; deixar la seva porteria imbatuda en 11 partits. Els equips de les temporades 92-93, 86-87 i 71-72 van deixar la porteria a zero en 10 ocasions, una menys que l'actual Lleida.

Per últim, els 30 punts assolits en aquesta primera volta signifiquen també una de les millors puntuacions dels darrers anys. Ens hem de remuntar a la temporada 2003-2004 (34 punts) i a la 1998-1999 (32 punts9 per trobar uns millors registres un cop arribats a l'equador de la competició.

Font: www.unioesportivalleida.cat

2 comentaris:

Francesc ha dit...

Aixo pinta canela, pero esta clar que (personalment) ens trobem amb una 2na B força fluixa si la comparem amb la 2na B de quan vam pujar (Nàstic, Castelló, Alacant, Hercules, Llorca..) i que aquell any si no recordo malament, vam pujar nosaltres, el nàstic i el Castelló si no recordo malament.

Peró be... no cal fer demèrits, estem aqui contra tot pronostic, casualment, entre els 5 primers, hi han 3 equips que sortien amb pressupostos humils comparats amb anteriors campanyes i que no anaven amb cap objectiu que no fos la permanència.. (Lleida, Alcoià i Terrassa) i mirem on som..


Ara comença lo de veritat... esperem seguir en la linia, encara que pot ser dificil.


Salut i Força Lleida !

Anònim ha dit...

no cabe duda de que un triunfo,se cimenta manteniendo la porteria a cero,pero quiero hacer mencion a que a parte de un portero que da seguridad a la zaga..y una defensa que da todo lo que tiene en cada partido....el equipo tiene un centro del campo y una delantera,capaz de crear juego,pero a la vez defender como el que mas.eduardo esta teniendo una linea bastante buena.la linea defensiva ha hecho una primera vuelta espectacular,con jugadores duros,rapidos,luchadores,espeditivos y sobre todo..profesionales,ya que en todos los partidos de la primera vuelta,casi no han sufrido ausencias(sea por lesion o sancion).el medio centro del campo,es creo yo...la linea que mas grata sorpresa nos ha dado a todos,ya que contrasta jugadores de mucha calidad,con jugadores de mucho sacrificio.la gente de ataque,tambien estan haciendo un gran esfuerzo de cara al equipo...dejando el egoismo de marcar goles y trabajar para el equipo cada vez que sea necesario.en total....una plantilla que tiene las ideas del mister muy claras......serios atras y aprovechar la oportunidad cuando salga y sino,bueno es sumar.enhorabuena de veras ya que las cosas van perfectas.por ultimo quiero decir que pase lo que pase esta segunda vuelta y si las cosas no van como quisieramos......seguro que no sera por las ganas que estos chicos le van a poner en cada minuto de cada partido.suerte para este sabado y haber si conseguimos seguir sumando ante un rival que mostro una pesima imagen en el camp d´esports,pero que partido a partido a ido creciendo en su juego y en la clasificacion.
pd:un saludo a ruben y a todo el equipo de segre.